zaterdag 2 april 2016

Dancing Queen

Als je van een eiland komt waar het hele jaar toeristen komen, ben je niet gewend aan het openen van het toeristenseizoen, wat ze hier in Leeuwarden doen.

Ik dacht dat het vandaag was, maar de opening was vrijdag al gebeurd, zaterdag was alles gratis, de Oldehove beklimmen, het Pier Pandermuseumpje in, praamvaren door de binnenstad, rondleidingen en zo.

Even na half een luidden de klokken van de Oldehove wel twintig minuten lang, om daar aandacht voor te trekken, en op de toren stonden blazers. Voor het eerst sinds de achttiende eeuw, zei Klaas. Volgens Jan heeft hij dat mis, want ook bij de heropening van het Oldehoofsterkerkhof stonden daar blazers. Hoe dan ook, je kon ze beneden opvallend goed horen, tot bij mij thuis toe.

Onder bij de ingang speelde het orkest Da Capo lekkere deuntjes als Red Roses for a Blue Lady. Dat trok ondermeer een jong ouderpaar aan met een dochtertje in een vuurrood koninginnejurkje. Zij had er schik in haar jurk zo mooi mogelijk te laten ronddraaien en opbollen. Er bestaat geen woord voor dat verschijnsel, wat nu wel goed van pas zou zijn gekomen.