woensdag 3 maart 2010

Stemverheffing





Het lijsttrekkersdebat van Leeuwarden was gisteravond, in theater Romein dat tot de nok toe gevuld was. Letterlijk, want ook bovenin zaten mensen, die vanaf dat hoge balkon een vraag stelden over het Wilders-gehalte van drie deelnemende partijen.



Wilders-achtig waren volgens hem de Klokkenluiderspartij (,,wij binne voor alle minsen'', zei voorman Piet Kramer), de SEB (die was er niet) en de Nieuwe Leeuwarder Partij, die er echt een beetje boos om werd. Zij zaten al in de raad toen de VVD Wilders nog moest ontdekken.



Enfin, het was zo'n debat met moegefolderde lijsttrekkers, opgefrist met schmink (hierboven Aukje de Vries van de VVD)...



...lijstrekkers die allemaal wat zeggen, allemaal menen dat anderen veel langer wat mochten zeggen en het allemaal eigenlijk wel met elkaar eens zijn.



Een stukje van de poster van Student058, waar lijsttrekker Michel Hania bloot opstaat met een glas bier voor zijn piemel. Het was bier van het merk Us Heit, dat uit Sneek komt. De brouwer was niet blij met de poster, zodat het merk nu met viltstift is weggekrast.



We hielden ook een informele en zeker niet representatieve stemming, met formulieren waar mensen hun partij konden inscheuren. Tachtig formulieren waren het, en dat waren er te weinig. Collega Irene was stembureau want dat doet ze graag. Ze stelde vast dat er ontzettend gefraudeerd was, maar de PvdA als hoogste uit de bus komt, waar zo'n partij dan toch weer blij mee is.





(De foto's komen van allerlei telefoons, twitteraars en Harry Muis, die er per se een glas met het Romein-logo bijop wilde)