maandag 26 november 2007

Jetzt geht's losEen zekere Gerrie van Editie.nl belde, ze was op zoek naar een grote Johannes Heestersfan want hij treedt in februari misschien voor het eerst sinds 1963 weer op in Nederland.

Ik weet niet of ik nu een groot fan ben, maar ze had de stukjes (dit, dit en dit) op dit weblog gevonden. En zij vond kennelijk van wel.Dus daar stond om half twee een cameraman en een interviewer die Ib van zijn voornaam heet (,,kort voor Jacob'' wist hij te vertellen) en oorspronkelijk uit Bolsward komt. Hij bleef er maar op hameren dat er toch een hoop mensen zijn die het Heesters kwalijk nemen dat Hitler hem meer dan eens heeft horen zingen, en vooral dat hij in 1941 in Dachau op bezoek ging (de man met de krul op zijn voorhoofd op de foto's).
Ja dat is achteraf gezien niet slim geweest, maar moeten we daar meer dan zestig jaar later nog moeilijk over doen? Die man moet naar Carre, heb ik gezegd. Daar is hij in 1963 uitgefloten omdat hij kolonel Von Trapp speelde in 'The sound of music', dus dat theater heeft nog wat goed te maken.

Het gesprek duurde wel twintig minuten, maar van mijn opmerking over de Wiedergutmachung van Carre is alleen de titel van het item, 'Heesters verdient Carre', overgebleven. De opmerking zelf kwam er niet in voor.