donderdag 4 december 2014

Volle kerk door Sint
De kerk van Ballum heeft misschien wel jaren niet zo vol gezeten als op donderdag 4 december, toen Sinterklaas daar de kinderen van basisschool 't Ienster kwam bezoeken.

Er zitten nu zoveel kinderen op die school (64), dat ze met hun ouders en grootouders niet allemaal meer in het schoolgebouw passen. Vandaar dat ze de sleutel van de kerk hadden gevraagd en gekregen. Enige voorwaarde: niet strooien met pepernoten. En liever niet op de renaissancekansel (uit 1604, zat tot in de achttiende eeuw in een Harlinger kerk, in de hal hier hangt een in plastic verpakt verhaaltje van Peter Karstkarel erover).

Sint was eerst bij de school, maar daar was dus niemand. Daarom belde hij met zijn smartphone (wat is het toch een moderne man!) naar Juf Elisa, die hem vertelde dat hij even verderop moest wezen.

Omdat hij toch met dat apparaat in de weer was, nam hij zelf op hoe hij de kerk binnenliep. Het is wat een onbeholpen filmpje, de Sint is niet zo handig en met handschoenen aan wil het niet goed, maar ik krijg altijd een fijn gevoel van zulke filmpjes, Daarom mocht ik het van de goedheiligman op mijn weblog zetten. Geschikte peer, die ouwe.