woensdag 11 december 2013

Netwerken met pumps

Vanmiddag was er in Leeuwarden ConnectIT058, een bijeenkomst die IT'ers warm moest maken voor Leeuwarden, door te laten zien wat er hier allemaal voor interessants gebeurt.

Onderdeel was een 'College Tour' met Peter Jacobs, de CIO (Chief Information Officer, ik moest het ook opzoeken) van ING Nederland. De baas van alle informatietechnologie van de bank, zeg maar, of dat nu gaat om beveiligingsprogramma's of het beheer van spaarrekeningen. Dat mocht ik aan elkaar praten, ik werd aangekondigd als ,,de Friese Twan Huys". Ja hoor.

Jacobs boodschap is dat er in elk geval bij de ING mensen nodig zijn die zeggen: ,,I'm proud to be a nerd". Dat is hij zelf ook, zei hij.

Het was heel erg een bijeenkomst van kennismaken. Allerlei bedrijven die aan de organisatie hadden meegewerkt hadden er een standje en iedereen droeg naambordjes in de vorm van een pompebled.

Een van de organisatrices zag dat ik geen naambordje had en ging er bliksemsnel een halen. Terwijl ze het me opspelde zei een ander, die haar kende: ,,Heb je andere schoenen aan?"

Ze droeg open schoenen met een lage hak.

,,Je bent de eerste die het ziet", antwoordde ze. ,,Deze zitten makkelijker, ik heb ze altijd bij me in de tas. Straks bij het netwerken doe ik mijn pumps weer aan."