zaterdag 19 november 2011

All the fine young cannibalsDeze maand is het dertig jaar geleden dat filmster Natalie Wood om het leven kwam. Ze was overboord gevallen na een woeste avond aan de wal en aan boord van de Splendour, het jacht dat ze met haar man, Robert Wagner, had. Kort daarvoor moet er een ruzie geweest zijn tussen het stel en Christopher Walken, die ook meevoer.

Ze kon niet zwemmen en verdronk, 43 jaar oud.

Dat verhaal leek achter de rug. Maar nu heeft de kapitein van dat jacht een boek geschreven, dat suggereert dat Robert Wagner zijn vrouw het water in heeft geduwd. Het onderzoek is daarom heropend.

Dankzij haar over-ambitieuze Russische moeder was Natalie Wood als kind al een ster, maar echt beroemd werd ze toen ze naast James Dean speelde in 'Rebel without a cause' en Maria was in 'West side story'.De studio's koppelden haar aan allerlei mannen, want dat is leuk voor de bladen, van Elvis Presley tot de stoere, achteraf homoseksuele Tab Hunter toe. (Natalie Wood and Tab wouldn't, roddelden welingelichte kringen. Zie foto).Maar ze was verliefd op Robert Wagner, een acht jaar oudere acteur. Ze speelden samen in 'All the Fine Young Cannibals', losjes gebaseerd op het leven van jazztrompettist Chet Baker.

Ze trouwde met hem, ze scheidden, en ze trouwden later weer. Tijdens de opnamen van de film 'Brainstorm' in 1981 maakten ze een vaartochtje, tijdens Thanksgiving. Christopher Walken, die ook in 'Brainstorm' speelt, ging als gast mee. Ze hadden alledrie een mooie vracht champagne op.

Midden in de nacht bleek de dinghy van de Splendour weg, en Natalie ook. De volgende ochtend werd haar lijk gevonden, een eindje van de dinghy af in het water. Alle zwemvesten lagen nog in het bootje. Ze zou zijn uitgegleden.'Brainstorm' werd herschreven en met stand-ins voltooid. Het is een wonderlijke film, waarin als het ware de IMAX voor je ogen wordt uitgevonden. Als je hem althans op een groot doek ziet.

Kapitein David Davern heeft nu een boek geschreven en verschijnt in allerlei talkshows, waar hij vertelt dat hij 's nachts ruziegeluiden uit de hut van het echtpaar had gehoord, dat hij denkt dat Wagner haar dood mee heeft gemaakt en dat die vier uur heeft gewacht voor hij de kustwacht belde. Zijn verhaal is een beetje vaag, en nogal laat, maar het onderzoek is erdoor heropend.