donderdag 6 januari 2011

L'amore non è una fasciatura
Stap 1: Je laat Wikipedia een willekeurige pagina opzoeken (dat kan in de kolom links: Random article. Of willekeurige pagina, als je de Nederlandse versie pakt). Het onderwerp dat je krijgt is de bandnaam.

Stap 2: Op Quotationspage.com doe je ook zo'n willekeurskeuze - Random Quotes, links. Je gaat naar het onderste citaat en neemt daar vier of vijf woorden uit. Dat is de titel van de plaat.

Stap 3: Op fotosite Flickr kun je de oogst van de laatste week bekijken. Daarvan neem je de derde foto: dat is je hoes.

Zo werkt een knip- en plakspel dat platenhoezen van niet-bestaande bands oplevert. Het bestaat al een jaar, ik ontdekte het deze week pas.

Het is allemaal wel heel Engels. Om wat anders te krijgen zocht ik de bandnaam op de Italiaanse versie van Wikipedia en de foto op de Italiaanse Flickr. Het citaat komt wel uit het Engels ('Love is not a bandage', van een zekere Hugh Elliott), maar daar maakt Yahoo Babelfish probleemloos Italiaans van.Het leverde (met een beetje photoshoppen) een pracht van een platenhoes op, al zeg ik het zelf. Hij bestaat dus niet, maar je kunt je helemaal voorstellen wat voor soort muziek erop staat.

Omdat ik het niet kan laten heb ik de hoes weer in een andere foto geplakt (zie boven) en een van de nummers die erop staan, 'Tutti, Tutti' bij elkaar geknipt en geplakt van bij elkaar geraapte geluidsfragmentjes. Het staat hieronder.Wie weet van wie die Italiaanse stem is mag meespelen op het volgende album van Lucio Mummio Felice Corneliano.

(PS. Allerd Hobers wist het vrij vlot: Het is Monica Vitti in 'Deserto Rosso'. Hij heeft een Italiaanse vriendin, bekende hij.)