maandag 7 december 2009

De atmosfeer en de look van AmelandDit is Ameland. We zijn bij nacht op het eiland afgezet om er geheime documenten uit een munitiedepot halen. Overal loeren vijandige nazis, dus de vinger moet aan de trekker.Nooit geweten dat dit bestond, maar ik werd er net op attent gemaakt: dit zijn afbeeldingen uit 'Return to Castle Wolfenstein - Ameland'. Castle Wolfenstein is een van de oudere computerspellen, waarin je in een burcht propvol nazis om je heen moet schieten.In deze aanvulling kom je 's nachts met een boot op Ameland aan, moet van alles zoeken in de kerk, de vuurtoren en de molen en dan weer van het eiland af, dat overigens maar een dorp telt.

Het is op internet wel te vinden en te downloaden.Er staat bij:
Ameland is a real island near the Dutch coast, but this map isn't supposed to be a true to scale copy of that island. The real Ameland is in fact much, much larger.
This map only tries to capture the atmosphere and looks of that island.


Deze Wolfensteinkloon is in 2003 of daaromtrent gemaakt door een computerslimmerik. Vermoedelijk is hij op het eiland in de disco uitgelachen door een of meer Duitse meisjes en was dit zijn wraak.

Inmiddels heeft hij een nette baan bij Philips en, als internet me niet bedriegt, loopt hij halve marathons en fietst hij. Veel gezonder.