vrijdag 12 januari 2007


Bliksembordje

Een pakketje uit Ierland: Herman Buijtenhuijs en zijn vriendin Szuszanne (zo schrijf je het geloof ik, ze is superbrits maar ze is geboren in Hongarije), die vorig najaar bij mij logeerden hadden het zo naar hun zin gehad dat ze een cadeautje wilden sturen.

Het is een mooi geemailleerd bordje dat waarschuwt dat de hekken onder stroom staan. Ze hebben het, als ik het briefje erbij goed heb begrepen, gejat uit een oude boerderij die ze bijna hadden gekocht.,,Het past goed naast dat plaatje van Hitler op je wc'', suggereert Szuszanne erbij. Ze heeft goed opgelet: op de wc hangt inderdaad de poster van een van de Trashfestivals, waarvoor we Hitler in het rondje van Looney Tunes-tekenfilms hebben geplakt. Ernaast is nog ruimte.

Die poster wilde het Filmhuis destijds niet ophangen, bij de winkels waar we hem brachten lag het ook moeilijk en de folders die we bij de krant op de bureau's hadden gelegd waren 's morgens weggehaald door een collega die vond dat het niet kon. Hitler als lachfilmfiguur, dat ligt hier net zo gevoelig als in Duitsland.