zaterdag 28 augustus 2010

Hulk rijdt paard op Ameland
Op het strand van het Zuidwest reed vanmiddag een vrouwelijke hulk, een amazone in een groene morphsuit op een prachtige Lippizaner hengst. Het zag er absurd uit.Ze hoorde bij de opnamen van 'Penny's Shadow', de nieuwe film van Steven de Jong. De set was een eindje verderop, paard en berijdster reden ruime rondjes omdat het steeds over moest. In de uiteindelijke film wordt de berijdster digitaal weggepoetst.In de film speelt de ramp met de paardenreddingboot ook een rol. Omdat het echte monumentje daarvoor niet erg dramatisch is, dat is meer een grafsteen, hebben de filmers op de duinen bij het Tjettepad een tijdelijk monument neergezet, van paarden die al trappelend in de golven storten. Het is van hout en ziet eruit als metaal.


Toevoeging: Alle Lippizaners zijn wit


Een collega die meer van paarden weet dan ik komt melden dat Lippizaners wit zijn en dat het dus niet klopt wat ik hier en in de krant heb geschreven.

,,Ha!'', zeg ik, want dit heb ik toevallig zaterdag van een kenner gehoord. ,,Er zijn op de hele wereld een stuk of zes zwarte, en twee daarvan doen mee aan de filmopnamen op Ameland.''

Wie hard wil maken dat alle Lippizaners wit zijn heeft daar een hele kluif aan. Wie het wil weerleggen hoeft maar met één zwarte op de proppen te komen.