vrijdag 11 juni 2010

Watching soccer,,Lekker he, wakker worden in Houston en dan meteen de tv kunnen aanzetten voor het WK voetbal'', sms'de Wybren vanmorgen, in een kennelijke poging me uit bed te krijgen.

Hij wist niet dat ik al met Rita bij de drukke donutshop stond. Werkneemsters snelden met dozen vol bestellingen tussen de toonbank, de bakkerij ernaast en het loket voor passerende auto's.

Achterin de zaak bespraken oude mannen uit League City de gang van zaken in de wereld. Ik denk dat ze allemaal tegen Obama zijn, want dat heerst hier. Bij het postkantoor hier staan af en toe Republikeinen met een pop van Obama met Hitlersnor, die handtekeningen van voorbijgangers verzamelen.

Keith, die bij Waling werkt, schreef op zijn facebook hoe jammer het is dat zulke grote ronde gaten in de bodem alleen maar in Guatemala voorkomen. Er verschijnt er nooit eens een onder het Witte Huis wanneer Obama binnen is, liefst met zijn gezin en zijn hele staf erbij.

We haalden broodjes en donuts om op de zaak Zuid-Afrika tegen Mexico te kijken, met Gilbert, die tenslotte Mexicaan is.

Gilbert gaf het na de eerste helft al op. Hij kwam mismoedig om de hoek kijken toen Zuid-Afrika in de tweede helft een mooie goal maakte.

Keith en Wesley, die ook bij Ramtec waren, haalden een donut, wierpen een blik op het voetbal en op Rita haar 'Holland'-shirt, en gingen dan weer aan het werk.