dinsdag 15 juni 2010

School's out,,School's out'', zei Charlie de zeiler en tevens piloot gisteren, toen we hem vertelden dat er verderop in de buurt een paar autobanden stukgesneden waren. De politie was erbij geweest om rapport op te maken.

Hij bedoelde dat het schoolvakantie is, die duurt hier wel drie maanden, terwijl gewone werkende Amerikanen maar een dag of tien vakantie hebben. Dat heeft tot gevolg dat schooljeugd allemaal rottigheid uithaalt. Iedereen weet dat, want ouders houden hier amper toezicht op wat hun kinderen zoal doen, en die stoken elkaar onderling op.

Vanmorgen ontdekte Waling dat de magnetische borden met Ramtec van de zijkanten van zijn auto zijn gehaald. Dat moet vannacht zijn gebeurd.

Zojuist kwam officer Murphy van de League City politie procesverbaal opmaken. ,,School's out'', concludeerde hij dadelijk. ,,Lots of kids on the street with time on their hands and nothing to do.''

Nou ja, dat is allemaal Amerika, denk je dan als bezoeker.

Tot je een mailtje krijgt van P. A. die de planten water zou geven en de voordeur niet openkrijgt omdat de gleuf van het slot horizontaal zat, in plaats van verticaal...

P. A. stuurde later nog een mailtje: Het mysterie is opgelost hoor. Ik stond gisteren bij je buren op nummer 69 voor de deur. Stom, stom. Met jouw huis is niks aan de hand.

School's not out in Holland yet.

(Er stond zelfs wat over in de krant, een paar dagen later)