maandag 17 december 2007

Het ADWe dachten dat ze van de Amersfoortse Courant was, maar die krant hoort natuurlijk bij het Algemeen Dagblad, dat waren we alweer vergeten. Op de site van die krant een artikel over de verkoop van Johannes Heesters-kaartjes van journaliste Heleen de Bruijn. Ze haalde ons ook aan:

Dan begint de kaartverkoop. In de rij ontspinnen zich felle discussies tussen voor- en tegenstanders van Heesters. Twee mannen in T-shirt met het opschrift: ‘Holland grĂ¼sst unser Jopie’, horen het gelaten aan. De shirts heben ze afgelopen zomer gemaakt, toen ze naar een concert van Heesters gingen in Berlijn. Ze hadden van het ‘fenomeen’ gehoord en wilden hem wel eens met eigen ogen aanschouwen. ,,We wisten niet dat er zoveel ophef over Heesters was,’’ zegt Asing Walthaus. ,,Er zijn ergere dingen gebeurd in de oolog. Het heeft weinig zin om na zeventig jaar hier nog moeilijk over te doen.’’


De foto van ons in T-shirt is gemaakt door Ronald Kersten. Het was koud, met zo'n shirt aan, maar we hebben niet voor niets geleden. De foto heeft zelfs de gedrukte versie van het AD gehaald.