zondag 7 mei 2006

Margriet Brandsma
Margriet Brandsma is die streng kijkende vrouw die bij het NOS-journaal vroeger in Den Haag zat en nu vanuit Berlijn voor het journaal Duitsland en omliggende landen doet. Gisteren was ze in Leeuwarden, want ze heeft een boekje over Berlijn geschreven.

Ik mocht haar voor het publiek, in De Bres, ondervragen. In het echt is ze kleiner (dat zijn mensen van tv altijd) en veel minder streng.

Het grappigste was eigenlijk dat er een oude mevrouw binnenkwam, en aan Margriet B. vroeg of ze familie was van de Brandsma's uit Sint Annaparochie.

,,Ja dat is mijn tante Minie'', (of zo'n soort naam) zei Margriet. Want haar ouders kwamen uit Berlikum, zijn op een dag op de brommer naar Noord-Holland vertrokken en daar altijd gebleven, maar ze spraken thuis Fries.

Het is toch wel gek in deze provincie, je komt er binnen en het eerste wat ze willen weten is of je een van die-en-die bent.


(De foto's zijn van Kirsten van Santen, naast mij zit Kees, die in de pauze Duitse muziek van Klaus Wunderlich en zo draaide)