maandag 29 mei 2006

Let them eat cake

Acht taarten kwamen er gistermiddag bij mij op de keukentafel, en hoewel ze er niet eens zo groot uitzagen, waren ze zwaar en zoet. Zo zwaar, dat ik de rest van de dag niets meer hoefde. Al had ik maar kleine stukjes geproefd.Het was Lolkjes idee (L staat links op de foto, naast haar dochter Annie), twee weken geleden, om zo'n wedstrijd te houden, met een publieksbeoordeling en een echte jury.


Het leek er eerst op, of alle taarten door vrouwen zouden worden gebakken, maar er kwamen toch nog twee mannentaarten, een met rabarber (werd erg origineel gevonden, al lekte hij alle kanten op) en een met walnoten (,,Het lijkt wel kots'', had een van de proevers op zijn formulier gezet).Terwijl de jury - Teake Zijlstra, oud-LC-medewerker en ooit derde patissier op de Holland Amerika Lijn - nadacht, zochten bezoekers de tuin op, om een beetje uit de buurt van al die zware zoetigheid te komen. Tryntsje had net zo'n groen bloesje aan als mijn klimop.Het publiek hing aan de lippen van jurylid Teake. Overigens leken de heren zich het minst om de uitslag te bekommeren.

Winnares werd Jantien, die van Teake een mooi rozet opgespeld kreeg. Ze was, met haar eenvoudige appeltaart, ook de publieksfavoriet. Zij mag zich een jaar lang Lekkerste Taart 2006 noemen.