maandag 5 juli 2004

JumpLeuk hoor, die man die gisteren op het laatste moment bij de wedstrijd Griekenland - Portugal het veld oprende, en Luis Figo een vlag van FC Barcelona toesmeet. De man liet zich in het doel vangen als een vis in een fuik. Je kon nog juist lezen dat er www.jimmyjump.com op zijn trui stond.

Daar kun je lezen dat hij uit een plaatsje bij Barcelona komt, vloeren (of appartementen? Mijn spaans is niet goed genoeg) verkoopt en al haast tien jaar bezig is met beroemd worden. Hij wil net zo beroemd worden als zijn idool Salvador Dali.

Daarom breekt hij in bij shows, wedstrijden en zelfs een keer de Formule 1 races. Zo'n stuntje bij FC Barcelona kostte hem al eens 3000 Euro en sindsdien zoekt hij een sponsor. Hij staat ook met heel veel beroemdheden op de foto, sporters vooral (Cruijff, Van Gaal en Zenden zijn er ook bij), maar ook filmster Penelope Cruz.

Maar het allerleukst is zijn foto met Pilar Rahola, een journaliste die in de politiek is gegaan en ondermeer locoburgemeester van Barcelona was. Daar draagt Jimmy Jump een T Shirt met 'Nee Leave, No Net' en een Friese vlag.

Ik heb hem meteen een mailtje gestuurd, hoe hij aan dat shirt komt. Maar hij heeft nog niet geantwoord. Hij zit natuurlijk nog in de gevangenis.