maandag 11 november 2013

Wolf in het Noorden

Filmmaker Jim Taihuttu (midden op de foto) had geen idee waarom zijn film 'Wolf' (ga hem zien!) op het Noordelijk Film Festival de Award for Special Contribution to Northern Cinema kreeg. De film gaat over kickboksers van Marokkaanse en Antilliaanse afkomst en Taihuttu zelf komt uit Venlo. Een plaats waar trouwens bovengemiddeld veel filmmakers vandaan schijnen te komen.

De prijs op zich - een antiek kompas - vond hij mooi. Hij was er tenslotte voor naar Leeuwarden gekomen met producent Julius Ponten (rechts op de foto), konden ze onderweg bijpraten.

Tijdens het blokje met vragen voor de filmvertoning vertelde hij dat hij wel vaker in Leeuwarden was geweest, maar dan als DJ. Hij herinnerde zich een Koninginnedag op het pleintje vlakbij de Harmonie, en optredens in Club Red.

Zijn eigen film bleef hij niet kijken. ,,Ik ben nog net op tijd voor de nieuwe van Steven de Jong", zei hij als afscheid van het publiek. Op zich klopte dat. De Jong was net voorbij gelopen met de medewerkers van de korte film 'Frans Frolijk'.

Maar daar zijn we helemaal niet geweest, we hebben beneden in de Harmonie zitten koffiedrinken en over film gepraat. En over Leeuwarden, want daar komt de vriendin van Ponten vandaan.  

De foto, met ook programmeur Fredau Buwalda erop, is van Ruben van Vliet.