donderdag 11 februari 2010

Studenten

Leeuwarden heeft drie grote HBO-scholen, waarvan de NHL misschien wel de grootste is. Daar was vanmiddag een debat tussen de Leeuwarder gemeenteraadspartijen, georganiseerd door Trias Politica, de studentenvereniging van de Thorbecke Academie, een opleiding voor ambtenaren overheidsmanagers.

Aan het begin van de discussie kwam kamerlid Boris van der Ham (D66) even langs, die vandaag in Leeuwarden en Groningen is. Hij vette voor de zaal, zo'n mooi, hoog oplopend auditorium, zijn lippen in met een D66-lippenstaafje en verduidelijkte dat zijn partij tegen verschraling is.Er waren zes stellingen verzonnen, waarvan de eerste luidde: Jongeren moeten in Leeuwarden meer de kans krijgen om te blijven wonen en werken na hun studie. Daar vonden de negen aanwezige partijen van alles van. Ik vroeg de zaal wie er dacht na zijn studie in Leeuwarden te blijven wonen. Er gingen iets van zes, zeven vingers omhoog.

Een jongen vertelde dat hij naar Leeuwarden was gekomen omdat daar de opleiding was, maar als hij de keus had gehad, hij liever naar Groningen was gegaan. En toen later Karen Vasbinder-Van Loon (VVD) de zaal inslingerde dat Leeuwarden als evenementenstad hoger staat dan Amsterdam, zelfs nummer 1 is, mopperde iemand uit de zaal: ,,Ja, voor bejaarden.''

Dit werd er door verschillende aanwezigen over dat debatje getwitterd:

De Bres:

Absurd, die veiligheidsmaatregelen bij Bevrijdingsfestival - Pier Tilma (FNV) bij studentendebat NHL

Die maatregelen dienen de commercie (bierverkoop) - het moet mogelijk zijn een massa-feest anders te organiseren (Tilma)

Zuipketen vind je alleen in CDA-gemeenten; Gerben Hoogterp (PAL/GroenLinks) tegen Thea Koster (CDA) bij studentendebat


Thea Koster (CDA):

Debat in NHL met zaal vol studenten.Opvallend dat partijen dan altijd willen zegen wat hun doelgroep wil horen.Alle principes overboord.


Student058:

Gevestigde partijen mond vol van studentenbelangen bij NHL debat. Boodschap is helder: alleen Student058 gaat er ook écht iets aan doen!


RemcoK (GroenLinks):

Net terug van een rommelig studentendebat op de NHL. Student 058 heeft nog geen duidelijk armoede standpunt . jammer

Misschien zou een pleidooi voor meer sociale huurwoningen (studentenwoningen) een begin voor dit armoedebeleid kunnen vormen???


Jelmer Staal (PvdA):

Leuk debat gehad op NHL.

Tof debat op NHL. Aan de kaak gesteld dat Student058 geen standpunt over armoedebeleid heeft en D66 niets over het MBO vindt. #geeniD66


De bovenste foto werd getwitterd door de gemeente Leeuwarden, de andere komt van Liwwadders. Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit.