vrijdag 28 augustus 2009

Drie bierWie de film Inglourious Basterds niet heeft gezien en dat nog wil doen moet dit niet lezen.In die film doet een Brit zich tijdens de Tweede Wereldoorlog voor als Duitse officier. Een echte Duitse officier voelt nattigheid en ontmaskert hem wanneer hij drie Schotse whiskeys bestelt met het opsteken van drie vingers.

De Brit steekt zijn wijsvinger, zijn middelvinger en zijn ringvinger op. Zo doen Duitsers dat niet, zegt de Duitser: die steken duim, wijsvinger en middelvinger op als ze drie drankjes bestellen.

Quentin Tarantino beweert dat het werkelijk zo is en dat een Duitse scriptgirl een kreet van herkenning slaakte toen ze het las in Tarantino's script.

Daar had ik nog nooit iets van gemerkt, al hadden we vroeger veel Duitsers aan de bar. Eigenlijk geloof ik het niet.

Dus overviel ik vanmorgen collega's met de vraag hoe zij drie bier zouden bestellen. Het resultaat staat hierboven: tel maar na, een kwart doet het op de zogenaamd Duitse manier.

Volgens mij is het nonsens. Maar je hebt er alle kans van dat over een tijdje iedereen denkt dat het zo is omdat het gezegd wordt in Inglourious Basterds.