zaterdag 4 oktober 2014

Kein Problem mit Schumi
Omdat het dierendag is, ben ik met Jantien en haar zoon Jelle naar het asiel van Sneek geweest, om Schumi te bekijken. Schumi is een spaniel-achtige hond, die heel hoog kan springen en een erg vriendelijke indruk maakt. Hij is tien. Als je zegt 'zit', gaat hij zitten.

Jantien vond het een rare naam, maar het heeft ook wel iets grappigs vind ik, de bijnaam van Michael Schumacher. ,,Mit Schumi habe ich kein Problem, ich finde, das ist eher ein sympathischer Kosename", zei Schumacher daar zelf over.

Astrid van het asiel vertelde dat Schumi heel meegaand is. Hij komt uit een echtscheiding en zat tot eind mei in een bench. Hij is energiek, kan naast de fiets lopen en doet verder niet moeilijk. Alleen houdt hij niet van herders. Daar heeft hij zelfs zo'n hekel aan dat hij ze aanvliegt, als hij de kans krijgt.

Naast Schumi zat de ook zeer rustige Fiona in een kooi. Die komt uit Spanje en lag op een kussen zich niks aan te trekken van alle kijkers. Die is vijf en zag er ook wel leuk uit vonden we.

Ze liet zich alleen niet zo makkelijk fotograferen.


Voor de volledigheid gingen we ook even in Leeuwarden langs, maar daar vonden we niet echt een geschikte kandidaat. Wel het kooikerhondje Boris, dat een leuk koppie heeft maar, volgens het briefje dat op zijn kooi gehangen was, kan bijten. Ook tien jaar.

Wij zijn het meest gecharmeerd van Schumi. Maar wat zegt pa?