woensdag 23 november 2005

Atomium
Op de foto's in schoolboekjes vond ik het Atomium in Brussel vroeger al mooi, zoals plaatjes met atomen en moleculen in de jaren vijftig en zestig eigenlijk altijd mooi waren, met die om elkaar draaiende bolletjes.

Maar het Atomium in Brussel is de laatste jaren een probleem geweest, je kon er niet in, het zag er sjofel uit en sommigen wilden het zelfs afbreken.

Ons hotel was er vlak bij, dus na het ontbijt konden we met eigen ogen zien dat goed is opgeknapt. Het glimt al van verre, de bollen doen denken aan de metalen bal bij jeu de boules, met allemaal vlakjes. Of misschien aan de Death Star uit 'Star wars', maar dan verchroomd.

Er hingen overal alpinisten aan. Eerst dachten we dat het een sportdag was, maar het waren mensen van de onderhoudsdienst.

,,Waarom hebben jullie je helm niet op'', zei een opzichter boos tegen ons. We legden uit dat we uit Nederland kwamen en hier helemaal niet werkten.

,,Heeft u het hek niet gezien?'', vroeg hij.

,,Dat stond open'', zeiden we.

Over zoveel Nederlandse onbeschaamdheid kon hij alleen maar zijn hoofd schudden. Verder was hij heel vriendelijk, hij vertelde dat ze dit soort knutselende alpinisten zelfs uit Engeland halen. En ik had mijn foto's toch al, dus we liepen braaf weer het terrein af.
(als je op de foto klikt, krijg je 'm groter)