woensdag 10 september 2003

KroegIn Leeuwarden ben ik gisteren meteen 's avonds de kroeg in gegaan. Als je het gevoel wilt hebben dat er nooit iets verandert, moet je dat doen: er is niks veranderd en dat is eigenlijk wel plezierig. Ja, Hidzer is voor de derde keer vader en Lolkje wordt voor de eerste keer moeder, dat soort dingen.

Alleen het gevoel dat je helemaal niet bent weggeweest, dat staat me nooit zo aan. Want voor je het weet, is alles helemaal weer bij het oude, terwijl je onderweg nog wel zo van alles had bedacht wat je anders gaat doen, of thuis zult veranderen, of nu eindelijk eens aan zult pakken. Van die vakantiedaadkracht is al snel weinig over.

Maar de tuin is helemaal overwoekerd en er ligt een stapel post in de kamer die ik niet voor mogelijk had gehouden, er moeten afspraken met de tandarts en de timmerman gemaakt worden en de filmrolletjes moeten weggebracht - dus er staat van alles te gebeuren. Ook al kan dat niet in de schaduw staan van het beklimmen van een berg van 14.000 voet of het bezoeken van de Timberline Lodge.

Ik ben weer thuis.