zondag 1 mei 2011

Het korte antwoordHet Houston Symphony Orchestra speelt 's zomers in een openluchttheater, het Cynthia Woods Mitchell Pavilion. Vorige week woensdag gaf het orkest er een speels concert dat ze 'Out of this world' noemden.

Er was muziek uit science-fictionfilms, fragmenten van Richard Strauss, Beethoven en Holst en als klap op de vuurpijl kwam een heuse astronaut opdraven, Chris Hadfield, met gitaar en kinderkoor. Hadfield vloog twee missies met de Space Shuttle.

Hij zong een wat vlak lied dat zijn broer had geschreven en kreeg daar een enorm applaus voor, we zijn hier tenslotte in Houston. Hij beantwoordde ook nog wat vragen van kinderen uit het publiek. De origineelste van hen vroeg: ,,Als je in de Space Shuttle je hoofd uit het raam zou kunnen steken, zou het dan exploderen?''

,,The short answer to that would be yes'', zei Hadfield. Waarna hij ook nog het lange antwoord gaf, dat erop neerkomt dat je door het drukverschil al lang dood zou zijn voor je eraan toekwam je hoofd naar buiten te steken.