donderdag 26 mei 2011

De enige echte Alexander Show!We waren met zijn elven naar het circus in Harlingen ('Australian Supercircus Sidney', maar ze kwamen uit Ierland, althans, daar komen de nummerborden van hun auto's vandaan) en we waren allemaal onder de indruk.Van het verrassend leuke circus zelf, maar vooral van de kwaliteiten van de circusdirecteur, die, zo verstonden we, Alexander Show heet. Een prachtige naam voor een circusbaas, en zijn paardrijdende dochter bleek ook nog eens Lolita te heten.
Alexander Show kan alles: trompetblazen, paarden, kamelen en lama's dresseren, messenwerpen, omhooggehouden kranten doormidden slaan met een zweep, je kunt het zo gek niet bedenken. En dan doet hij achter de schermen natuurlijk ook nog de planning en de salarisadministratie. In de pauze viel de stroom in de tent even uit en het zou me niet verbazen als hij dat persoonlijk heeft gerepareerd.

,,Hij sloeg die kamelen tegen hun poten, dat was vet zielig'', zei Famke op de terugweg. Het was ons niet opgevallen. Het circus heeft ook twee kangeroes, maar die treden niet op, die staan buiten in een weitje.Haar zusje Lutske vroeg zich af of er bij het messenwerpen soms een hele sterke magneet verborgen is achter het bord waar het meisje voor staat.

Dat vermoedde ik als kind ook altijd, maar het zou vermoedelijk niet werken. Als dat magneet te zwak is, trekt zo'n rondvliegend mes zich er weinig van aan, is het te krachtig, dan rammelt het kleingeld in de zakken van de bezoekers. Bij dit circus leek bovendien de glimlach van de assistente wat krampachtig, alsof ze het allemaal maar half vertrouwde. Maar misschien moest dat ook van Alexander Show, om het spannender te maken.

(Later begreep ik dat de directeur Alexander Scholl heet en zijn dochter Louise, maar dat is veel minder leuk)