woensdag 25 mei 2011

Een wandeling over het ZaailandVijf jaar geleden was er een leuke bijeenkomst in de Bres en op het Wilhelminaplein, over de plannen voor het Zaailand en het nieuwe Fries Museum. De vorm van de gebouwen was globaal nagemaakt met hijskranen en ballonnen, om een beetje een indruk te geven.

Gisteravond, vijf jaar en een paar dagen later, ging het allemaal nog wat bescheidener. Het nieuwe gebouwen staan er al voor een deel, het plein is volgend jaar klaar en het museum in 2013. Mooi moment om even te zien hoe de boel ervoor staat, met de bussen, de fietsen, de bomen, de markt, de kermis, de winkels, de terrassen en de huurders op het plein.

Veel belangstelling was er voor de maquette die tijdens het filmfestival in de Harmonie stond en nu bij het Fries Museum is. Voor de bezoekers kwamen, tilden we er even de plexiglazen kap af en maakten we een virtuele wandeling met het mobieltje. Het zijn weliswaar geen hijskranen en ballonnen, maar levert toch ook iets aardigs op.

Die boompjes horen er niet bij, die had Aart meegenomen voor de discussie. Een vriendin van zijn moeder kwam nog met een doosje lego-mannetjes aan, maar die hadden een totaal andere schaal.