vrijdag 5 december 2008

En nou die handjesSint is nog amper afgeschminkt, of op de site van persbureau Ameland (Jeanet dus) staat al het volgende te lezen:

Sint neemt 'met losse handen' afscheid

HOLLUM – Sinterklaas nam afscheid van Ameland met zijn traditionele tour door het dorp Hollum. Hij reed op zijn schimmel achter de muziek van Forza Musica aan. Opvallend was de geoefende paardrijstijl van Sinterklaas. Meermalen zwaaide hij enthousiast naar het toegestroomde publiek en naar de Hollumers die hem vanachter de ramen gadesloegen, zonder daarbij de leidsels vast te houden. Met losse handen zat hij op zijn schimmel en schroomde daarbij niet bekant achterstevoren op zijn ros te gaan zitten. De paardenbegeleidster hield het paard goed in de gaten, al leek de schimmel een ietwat uitgebluste indruk te maken. Sint en schimmel vertrekken vandaag nog naar Spanje. Voor volgend jaar hebben ze de veerboot alweer geboekt.


(De foto is ook van Jeanet, Sint zwaait net naar alle bejaarden in de Stelp, wuivende handjes achter ieder raam. De onderstaande foto's zijn tijdens het schminken en omdat ik het niet kan laten. Jaap de Boer maakte ze.)