woensdag 14 oktober 2009

Photo ops

Tot een jaar terug hield Freek Staps een weblog bij, maar daar is de NRC-correspondent in de VS mee gestopt. ,,Dat was zoveel werk'', zei hij gisteren in De Bres. ,,En wie is daar nou in geinteresseerd.''

Op zijn afscheidslog schrijft hij ,,het (is) tijd geworden om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om journalistiek te experimenteren''.

Dat experiment komt erop neer dat hij een boek heeft geschreven, 'Meer meer minder', vol Amerikanen die door de economische crisis in de knel zijn geraakt. Heel nieuw is dat niet: de boekdrukkunst is alweer een eeuw of vijf oud.

Over het boek hadden we het gisteren in De Bres. Het was een lekker vlot gesprek en het boek verkocht ook nog goed. Andries Veldman, die de Bres beheert, was van de weeromstuit helemaal vergeten een foto te maken voor zijn website. Daarom deden we achteraf nog even zo'n gracieuze pose die mensen aannemen als ze elkaar zo'n reusachtige cheque overhandigen, of een gedenkbord. Of zoals hier: een nieuwe manier om journalistiek te experimenteren.