zaterdag 10 oktober 2009

Cinema Ascona #2: Girls with Guns


Op Cinema Ascona draaiden we gisteren filmfragmenten met 'Girls with Guns', naar een toptienlijst die we zelf hadden samengesteld.

Sommige bezoekers hadden er van te voren over nagedacht en zelf een lijstje gemaakt van films die volgens hen in elk geval aan bod zouden komen.

Hun lijstje staat hierboven. Niet een van die films is vertoond. Er zijn veel meer gewapende meisjes op de wereld dan je denkt. En niemand kende de hoofdfilm 'Princess' (1968, Herman Wuyts) met een nog jonge Herman van Veen, toen al net zo irritant als nu.Zelf hadden we van te voren gegokt op het aantal bezoekers dat we konden verwachten. Zestig, zeventig hadden we geschat. Zoveel stoelen hadden we alvast neergezet in het sfeervolle Ascona Kinopalast. Op de foto hierboven staan ze klaar.

Maar er kwamen rond de honderdvijftig. We zijn heel, heel tevreden.

Andermans foto's

In elk geval drie bezoekers hebben foto's gemaakt. Een slideshow van al hun beelden staat hier. Links naar de drie fotografen staan hieronder.Onze bardansers, foto van Jens Bouma. Zijn foto's staan hier.Foto's van 'cassiefoeboe', die wel heel erg veel moeite heeft gedaan om als girl with gun voor niks binnen te komen (en daarin slaagde), staan hier. De foto hierboven is ook van hem. In het echt was het donkerder...Deze - de organisatie bellenblazend tijdens het fragment uit 'Barbarella' - is gemaakt door 'nekolinoge', die zijn foto's hier heeft staan.