vrijdag 24 juli 2009

Bami-jutters

Op Ameland is geen Chinees restaurant meer, sinds dat in Nes dicht is waar altijd alles kon. Tot nu toe was dat geen ramp, maar radiodiscjockey Rick van Velthuysen had als grap bedacht dat hij Ameland zou helpen door er Chinees eten te laten droppen.

Eerst zouden ze dat boven Vlieland doen, maar dat eiland deed erg moeilijk. Toen was het de bedoeling dat ze de etenswaren rond de molen van Nes zouden uitstrooien, maar dat wilde de burgemeester niet hebben. Zodat het mediacircusje zich uiteindelijk naar het badstrand verplaatste.

Daar vlogen twee helikopters en een vliegtuigje, met cameramensen erin en Erik-Jan Rosendahl, die voor Van Velthuysen op karwei gaat. Er sprongen drie parachutisten uit, met koelboxen vol bakjes afhaalchinees en een plastic tas met kroepoek. Het kwam uit Wageningen.Op de strandovergang stond een verlengde limo (die is van een Ballumer, begreep ik later) vol hongerige Ballumers. Die vertrokken allemaal met zo'n plastic bakje bami of foe yong hai.
Ook in Buren heerst nu geen honger meer: Michel en Matthijs gingen met bakjes rijst naar huis.Uit Hollum was Monique gekomen, met beide dochters. Zij had een sms'je naar het radioprogramma gestuurd om hen naar Ameland te lokken. Ze werd als een filmster behandeld, moest voor de camera een hapje nemen en even later Erik-Jan omhelzen, die er speciaal een geallieerd jasje voor had aangetrokken.Het leek net echt. Ze heeft zijn telefoonnummer, verklapte ze.

Hieronder het filmpje, dat het radioprogramma zelf maakte. Wat je erbij moet weten: Als Rosendahl Ameland toespreekt, is daar er geen publiek bij.