maandag 20 april 2009

Montecristo Habana

Het jureren van Teake bij de taartenwedstrijd beloonden we met een speciale sigaar, uit de winkel in de Sint Jacobsstraat, die ze in een humidor bewaart. Ook die sigaar is door Teake gejureerd, zo blijkt uit zijn e-mail van zojuist:

Gisteravond om tien voor elf heb ik (met een luciferhoutje) de Montecristo Habana aangestoken. Prima omstandigheden. Alleen in de kamer, kussentje in de rug van allernoflikste stoel en halverwege boek Langzame man van J.M.Coetzee. Nooit eerder iets van gelezen.

Aardig boek trouwens. En wel heel toepasselijke titel. Een Montecristo Habana moet vooral langzaam genoten worden. Je kent dat soort blabla wel van onder andere wijnkenners en sigarensnobs. Toch is er wel wat van waar, van die kwaliteit.

Het was een heerlijke sigaar en ik heb er ruim een uur over gedaan. Je kunt per bladzijde Langzame man één trekje nemen en dan nog blijft de sigaar gewoon zachtjes doorsmeulen. Het was me een waar genoegen.

Vijf keer as afgetikt, zoals je op de foto kunt zien. Dit zijn dus de resten. Ashes to ashes of zoiets. Tot de volgende taartendag. Voor een volgende Montecristo Habana zal ik zeker wederkeren.