maandag 24 maart 2014

PortrethoezenpretOompie Koerier, de hits van Quintus, Boeren op Jazz, de ondergewaardeerde elektronische prachtmuziek van Mistral (niet Le Mistral uit Leeuwarden, maar die andere) en een hoorspel met Bear Oeleboele - alles kwam voorbij op de nostalgische Radio Ascona-avond in Leeuwarden.

Het complete bestuur was aanwezig maar niemand kon zich meer goed herinneren wanneer de laatste uitzending is geweest. Alweer een tijdje terug in elk geval, en sindsdien stond de enorme partij elpees waarvan het merendeel in een keer voor een schijntje is gekocht in de kelder bij de voorzitter.Dat moet allemaal weg, daarom was er zaterdagavond een speciale platenbeurs voor genodigden, die er lekker in omgraaiden. De meesten gingen met een bescheiden stapeltje de deur uit, zodat het niet echt opschoot, maar gelukkig was er een andere oud-piraat met smaak, die een paar kilo uitzocht.

 

Laat op de avond is er nog een serie foto's gemaakt van bezoekers en platenhoezen, wat erg mooi is uitgepakt. De beste resultaten staan hier.


(Foto's van Gerda Bosman)