maandag 15 juni 2009

Schommelen

Over een jaar of wat is dit nergens meer bijzonder, maar nu is het een aangename verrassing: op de Tiger (uitgesproken als tieger, niet als taiger), de snelboot van Terschelling, heb je een internetverbinding terwijl je over de Waddenzee deint. Gratis, ook nog.

Misschien hebben ze over een paar jaar Photoshop ook zo ver dat het van hele moeilijke foto's moeiteloos een goed panorama maakt. In de foto hierboven heeft het programma een extra sponning in het raam gezet.

Terschelling was deels een sentimental journey, want ons pension met de Roemeens aandoende naam De Postoari wordt gedreven door Flang Cupido. Bijnamen op Terschelling doen in kleur niet onder voor die op Ameland.

Hij heeft vroeger achter de bar gestaan met Arjen, mijn neef die ik al tenminste vijfentwintig jaar niet heb gezien. Een van de laatste keren dat ik hem trof wilde Arjen naar de Verenigde Staten om er voetbaltrainer te worden.

Ook de minstens zo avontuurlijke oom Wyb, die vroeger Wyb's had, heeft Flang goed gekend.

,,Hij had een schommel in de kamer'', zei Flang. Zijn toon verried dat hij er waarschijnlijk een beetje jaloers op is geweest. Ik was dat in elk geval wel.