zondag 27 februari 2011

Mooie meiden, boze mannenMooie meiden stonden centraal in het programma dat Cinema-Asconabestuurslid Jacco vanmiddag als Villagast liet zien. En boze mannen; na een tijdje begon het op te vallen dat hij iets heeft met acteurs die, zoals hij dat zelf omschreef, ,,uit hun plaat gaan''. In het bijzonder met Nicholas Cage, die er haast een handelsmerk van maakt en Edward Norton.

Hij was trouwens ook de eerste Cinema-Ascona-Villagast wiens ouders naar de voorstelling kwamen. ,,Er zit wel eens wat bloot in'', waarschuwde hij van tevoren, maar daar bleken ze heel goed tegen te kunnen. Op de foto zie je hun achterhoofden.

Dit was zijn programma:

01. Women, know you limits (Harry Enfield). BBC-sketch over het beperkte vermogen van vrouwen om mannenzaken te begrijpen.
02. Man komt dronken thuis, laat alles vallen, piest overal overheen en kotst de wc vol en komt er dan achter dat hij in het verkeerde huis is. Deense film.


03. Kurzundschön. Mooi zweverig filmpje, zie boven.
04. Die Abenteuer des Prinzen Achmed (Lotte Reiniger, 1926) Duitse tekenfilm met uitgeknipte silhouetten.
05. Geboorte. Man kruipt uit een enorm vrouwenlichaam.
06. Hitler speech uit 1933 (terwijl het applaus verstomt rangschikt hij zijn papiertjes) en Hitler geremixed met The Notorious B.I.G.
07. Longboard Girls Crew. ,,Gewoon mooie meisjes op skateboards'', zoals Jacco omschreef. Hij meende dat het zich allemaal in Barcelona afspeelde, maar een van de bezoekers heeft een half jaar in Barcelona gewoond en wees erop dat het in Madrid is opgenomen.
08. Samurassie (Fedde Hoekstra, in de maak). Teaser voor een nog niet gemaakte film over een Samurai-clown die zich wil wreken.
09. God Hates The World. Idiote christenen van de Westboro Baptist Church zingen op de melodie van We Are The World dat het onze eigen schuld is.
10. The Fast Show. Fragment uit kolderiek BCC-programma.


11. Scarface School Play. Kinderen spelen scenes uit 'Scarface' na, met alle fucks vervangen door andere woorden.
12. Menschen am Sonntag (Curt Siodmak, Robert Siodmak, Edgar G. Ulmer, Fred Zinneman, Rochus Gliese, 1930). Op straat opgenomen speelfilm over en met gewone Berlijners.


13. Nicholas Cage losing his shit (Harry Hanrahan). Montage van Nicholas Cage die ,,uit zijn plaat gaat''.
14. Traffic Cops. Beroemd fragment uit het BBC-verkeersprogramma waarin twee zussen naar het lijkt opzettelijk de snelweg op lopen om zich te laten overrijden. Een van de Ascona-bezoeksters wist, dat de ene vrouw later een man heeft vermoord, zichzelf met een knuppel op straat sloeg en van een viaduct is gesprongen.
15. Komanenko. Japans stopmotionfilmpje over een kat, die een stopmotionfilmpje maakt.
16. 25th Hour (Spike Lee, 2002). Scheldpartij van Edward Norton op zo'n beetje alle bevolkingsgroepen van New York.
17. Dolls of the Shogun's Harem (Noribumi Suzuki, 1986). Geisha's met blote borsten moeten touwtrekken. Een enorme penis geeft de stand aan.


18. Heart of Darkness (Schurkenquiz). Een snelle compilatie van filmschurken, die door de zaal in een mum van tijd werden geraden, want Cinema Ascona-bezoekers zijn niet onnozel.
19. Tard Spasm (circa 1991). Een deathmetalband die Gob Stopper heet treedt op in een tehuis met geestelijk gehandicapten in Florida. Film heeft een zekere beruchtheid omdat je om mongolen zit te lachen, wat niet zo zou horen.