woensdag 16 februari 2011

'Misstanden in Nederland moeten weg'Dit prachtige interview met R. P. Kuiper, PVV-kandidaat uit Oude Pekela, moet je bekijken. Het is gemaakt door Otto Kerbof van de zender Prachtig Pekela en dinsdag online gezet. Op de trui van de veelzijdige interviewer staat een verwijzing naar zijn eigen website.

Op de website van de zender wordt toegelicht waarom het beeld zo donker is:

Rikkert Kuiper van de Denzo-bar in Oude Pekela is het inmiddels vele tientallen keren gevraagd. Of hij misschien R.P. Kuiper is; de kandidaat uit Pekela, die voor de PVV meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen. Rikkert is het dus niet, maar wie dan wel?

Otto Kerbof beet zich er in vast en spoorde R.P. Kuiper op. Hij kwam uiteindelijk terecht bij een riante bungalow aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. De bewoner is de 71-jarige Reinder Pieter Kuiper. Geboren Nieuwe Pekelder, registeraccountant, fiscaal jurist, oud-PvdA'er en ooit beoogd kandidaat voor het burgemeesterschap van Oude Pekela.

Wat volgde was een persoonlijk en openhartig gesprek.

Daarover wel een opmerking: de cameralamp viel op het moment-suprême uit en door het getrek aan een kabel kwam het geluid tot overmaat van ramp alleen op het rechter spoor terecht.

Maar het zij ons vergeven. Want wij kunnen u dus wel R.P. Kuiper (op uw rechter geluidsbox) presenteren.


(Dank aan Rob Leemhuis en Gerrit Hofstra, die me hierop wezen.)