zondag 2 december 2007

It don't mean a thing



Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) heette vroeger gemeentearchief Leeuwarden, maar het is nu modern, het zit in een nieuw gebouw en daar waren dit weekeinde open dagen. Als toppunt van moderniteit waren Hidzer en ik gevraagd (Kees ook, maar die kon niet) om er plaatjes te draaien, liefst plaatjes met geschiedenis. Dat alles geschminkt als zwarte Piet.

Dat is een stapje terug als je al heel vaak Sinterklaas bent geweest, maar vooruit, alles voor het goede doel. En zo kun je eens een hele middag net zo praten als Jimmy, onze buurman op de studentenflat die van Aruba kwam en altijd sigaretten kwam bietsen. Ik zou, al zeg ik het zelf, een hele goede neger kunnen zijn. We hadden trouwens ook veel zwarte muziek meegenomen, Harry Belafonte, Shirley Bassey, Trafassi.



We moesten ons zelf maar wat verkleden, in de kantoren van het HCL waar verder niemand was. Dus hebben we ons zelf op de foto gezet met sexy maillot aan op het kantoor van de hoogste baas.

Onze grootste fan was een meisje in een paars vestje (zie de foto bovenaan), dat platenlang voor de tafel heeft staan dansen. Haar favoriete beweging was de elleboogwiek uit de vogeltjesdans. Het deed er weinig toe of we nu Swinging Safari draaiden of Ole Guapa. Zij wordt later een goede klant van het Historisch Centrum. (Hidzer is in het rood, ik in het blauw).



Het was een soort pauzeprogramma dat we deden, voor de mensen die stonden te wachten tot de volgende rondleiding zou beginnen. Het was bovendien onverstaanbaar want de microfoon deed het niet goed. Maar lollig was het wel, dat zie je zo aan deze foto van het dolenthousiaste publiek.