woensdag 1 juli 2015

Het paard van de Godfather

Gisteravond zijn wij, dat is Team Kinski, tweede geworden bij de Vera Filmquiz. Bij Vera dus, in Groningen. Het was een nerdfest met veertien teams van mensen die zo kunnen vertellen wie de stem deed van Darth Vader, hoe de gele auto uit Transformers heet of de robot in Moon. Nou ja, dat laatste hadden wij dus fout (de robot heet Gertie).

Sjoerd, Rik, Iris, Tom en ik: Team Kinski
Ze lieten een stukje zien uit eco-sciencefictionfilm Silent Running, en ook hier wilden ze weten hoe de twee robots heten. Dat wist ik dan weer wel, althans, ik herinnerde me dat ze net zo heten als Kwik, Kwek en Kwak in het Engels, Huey, Dewey en Louie. Maar welke twee? Dat gokten we mis, vandaar dat halve punt.

Ook werd de scene uit The Godfather vertoond, waarin een Hollywoodproducent het afgehakte hoofd van zijn favoriete renpaard in zijn bed vindt. ,,Dat was een echte paardenkop", vertelde de presentator. ,,Oh?", gilde een dame uit het deelnemersveld. Het klonk alsof ze de film nooit meer hoefde zien.

Een van de vragen was: hoe heette dat paard? Konden we daar verdomme maar niet opkomen, het was iets Arabisch, dat wisten we dan nog, maar verder was het blank. Dat zijn van die momenten.

Het is natuurlijk jammer dat we niet hebben gewonnen van Team Susperia (zo schreven ze het), waar we na de eerste ronde al boven stonden, maar daar zit David in. Hier kende iedereen hem, hij werkte vroeger in een videotheek en nu bij Pathe, als ik het goed heb begrepen. ,,Susperia moet dood,  Susperia moet dood!" zei ons teamlid Tom een paar keer. 

Ik doe maar heel af en toe aan die filmquizzen mee, dus ik had niet meteen door dat er nog iets aan de hand was. Winnen was een ding, maar het ging er hier bovendien om, hoger te eindigen dan het team Vierkante Oogjes, met ondermeer filmmakers Alex Pitstra en Thijs Gloger. Dat is dan weer wel gelukt.

(Dat paard heet trouwens Khartoum. Ja, achteraf wisten we het allemaal weer).