dinsdag 22 maart 2011

Ballen en borrelsDe bedrijvencontactdagen, een beurs in wat voorheen de Frieslandhal heette, zijn een jaarlijks hoogtepunt voor heren en iets minder dames uit het midden- en kleinbedrijf. ,,Er zijn hier heel erg veel slecht geklede mannen'', oordeelde Kees, die er kijk op heeft.

Er waren meer bezienswaardigheden. Een fantastisch subtiel bewegende lasrobot, het provinciehuis als zandkasteel, een vloer waar een ondiepe vijver met keien op geprojecteerd werd. Als je erover liep kwamen er kringen in het water. Heel wat iPads, maar minder dan je zou verwachten, honderden schaaltjes met borrelnootjes en er werden opvallend veel ballen weggegeven als relatiegeschenk.

Ik heb zelf een mooie rode gescoord. Volgens Omrop Fryslan-baas Jan Koster, die wilde laten zien hoe goed hij een bal hoog kan houden, was deze bal daarvoor veel te licht.

Normaal is de borrel van de gemeente Leeuwarden een netwerkhoogtepunt, maar de stand van Leeuwarden was nu verdacht leeg. BCD-gangers op zoek naar een gratis versnapering stelden schielijk vast dat hier niks te snaaien viel. Gelukkig was het verderop bij Sneek dik feest.

Toch had Leeuwarden wel een borrel, maar hoog boven het beursgepeupel: in het panoramacafe van het WTC-hotel, met uitzicht op de flats verderop die fonkelden in, zoals Heine zou zeggen, Abendsonnenschein. Toen wij er kwamen was het feest al voorbij en propte men zich in de lift naar beneden, want de Cambuurborrel zou zo beginnen.


Koestering
Andries Veldman van het stadsblad Liwwadders was er ook, en wees er trots op dat hij in het blad De Zakenspiegel staat. Het gaat om koestering, beweert hij in dat verhaal, dus hij werd meteen gekoesterd: een goed moment voor een Zakenspiegelfoto.