zaterdag 13 april 2013

Het nieuws ligt in het waterAls je de badplaats Galveston helemaal uitrijdt, kom je uiteindelijk bij het punt waar de Golf van Mexico en Galveston Bay in elkaar overgaan, waar de grote schepen passeren, twee autoveren continu op en neer varen en waar Mexicanen met hengels aan het vissen zijn.

Het is een mooi punt met een parkeerplaats, waar je zoals wij op de basaltblokken kunt zitten, elkaar op de foto kunt zetten en wat naar het water kunt kijken.

Toen wij er zaten kwam er een reportagewagen aanrijden van nieuwszender Khou 11. En een gewone auto, met een stevige vrouw erin die een televisiecamera op haar schouder droeg. Ze reden niet met piepende banden, het ging allemaal heel rustig.

Rita (die de foto links maakte) hoopte erop dat er ook een ploeg zou komen van KPRC local 2, haar favoriete nieuwszender, want ze correspondeert af en toe met weerman Frank Billingsley en anchorman Bill Balleza via Facebook. En Billingsley woont ook nog eens in Galveston.

De stevige vrouw wees naar een wat sprietig wrak en vertelde dat dat de resten waren van een garnalenboot, die vanmorgen in de fik was gevlogen (zie de foto hierboven, de veerboten staan er ook op). De drie bemanningsleden waren gered door mensen met een andere boot. Ze waren dus eigenlijk aan de late kant met hun reportagewagens.

De stevige vrouw ging tussen de auto's in iemand interviewen, we liepen er zo onopvallend mogelijk achterlangs in een poging vanavond op het nieuws te zien te zijn. Toen we wegreden kwam een reportagewagen van KPRC 2 ons tegemoet.

 ,,Volgens mij zat Bill Balleza voorin!", riep Rita verheugd uit, maar we keerden niet meer om want we wilden koffie.

's Avonds was er op Khou 11 een reportage met opnamen van de brandende boot vanuit een helikopter en een kort gesprek met de kapitein.

,,Dat is die man die die vrouw stond te interviewen", wisten Rita en pa zeker. Ik twijfelde, want het interview was heel ergens anders gefilmd. Wij waren dan ook niet op de achtergrond te zien.

KPRC had het verhaal ook, maar die spraken met de redders van de andere boot (die ze als Samaritanen betitelden, om het verhaal wat meer sjeu te geven) en lieten de opnamen zien, die zij met hun smartphones hadden gemaakt. Omdat we de traditionele media niet moeten vergeten, hier het berichtje dat in de Houston Chronicle staat.