zondag 21 juni 2015

Herken ze allemaal

In het midden is het makkelijkst: daar zit koning Willem-Alexander, geflankeerd door Geart de Vries van het Historisch Centrum Leeuwarden (links naast hem) en burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland (rechts naast hem). Verderop in die rij John Jorritsma en Ferd Crone.

Dit is de gastentribune bij de harddraverij gisteren op het Wilhelminaplein, een leuk evenement maar het ringsteken in Hollum doet er op zich niet voor onder. Al is daar nooit koninklijk bezoek bij.

Met wat collega's probeerde ik intussen te peilen wie er allemaal op die tribune zitten. We kwamen een heel eind (zo uit het hoofd, een dag later: Diana Monissen, Saskia Bak, Hanno Brand, Lourens Oldersma, notaris Rademakers, Sjoerd Feitsma, Hayo Galema, Erik Krikke, Douwe Beimin, LJ van Tuinen, Roy Schreuder) maar we hadden ze niet allemaal. Op de foto tel ik 75 gasten.

Wie wel? Als je op het plaatje klikt is het groter te bekijken.

Toevoegingen, inmiddels opgestuurd: Gellie Talsma, oud-notaris J. Rademakers, Gesinus en Maaike Geersing, Dieneke Zwiers, Ali de Jong, Pieter Douma, Klaas van den Berg, Winferd Madlener, Wim Bok en echtgenote, Jan Zeinstra en echtgenote, Piet Inia, oud-burgemeester Hans Boekhoven en echtgenote, Edwin Meijer, oud-notaris Ernest de Lange, Pieter van Schravendijk en Roelof Knegtering van RG Advocaten, Johan Lettink van Noorderbreedte, Siem van der Woude van Tresoar, Gina Kamsma.
De man in het mooie uniform is de adjudant van de koning, Jack Oomens.

Met zijn allen komen we een heel eind, al vind ik persoonlijk dat je iemand niet alleen als 'echtgenote' hoort aan te duiden.