maandag 23 juli 2012

Filmstad Sneek

In plaats van te vergaderen maakte het Cinema Asconabestuur gisteravond een uitstapje, naar Sneek deze keer, waar in de uitstekende bioscoop 'Iron Sky' te zien is. Draaide een keertje in Groningen, maar verder nergens in het noorden.

,,Die heb ik wel gedownload'', zei een van de bestuursleden, die met kleine kinderen zit en daarom de wereld heel anders beleeft. ,,Dan kunnen we hem gewoon thuis bekijken.'' Hij ging niet mee.

,,Ik moet er de volgende dag al heel vroeg uit'', zei een ander bestuurslid, bij wie de jaren wat beginnen te tellen. Hij ging evenmin mee.

,,Ik ben dan op vakantie'', zei een derde bestuurslid, die tevens penningmeester is en twee jaar geleden 100 euro uit de Ascona-kas als bijdrage aan de makers van deze film zou overmaken. We hebben de hele aftiteling uitgekeken, maar Cinema Ascona werd niet genoemd.

Wel mee gingen Bert, vaste bezoeker van het Cinema Ascona filmfestival te Kubaard (dit jaar op 25 augustus, zet maar vast in de agenda), Iris, met wie een paar maanden terug de Bollywood-avond is gehouden, en Rik.

De voorzitter had voor alle zekerheid gereserveerd, want deze bijzondere film draait bijna nergens anders. Maar nodig was het niet: we hadden de hele zaal voor ons alleen. Leve Cine Sneek!