maandag 7 augustus 2006



Mooi Tijnje

Het oppassen in het merkwaardig rumoerige plaatsje De Tijnje (meer verkeer dan in de Grote Kerkstraat) zit er weer op. Is het er mooi? Ja, het is er erg mooi.



Is er veel te beleven? Nou, er is een cafe met restaurant (twee keer geweest), in Gorredijk (een wat verloederd dorp verderop met veel leegstand aan de centrale straat) is een goede boekwinkel en het Enige Nederlandse Opel Museum (mijn afsluiting) is pure nostalgie. Een keer vloog er een heteluchtballon over.



Was het veel werk? Integendeel. Het regende vaak genoeg, zodat ik het sproeien kon overslaan en de twee katten waren meer buiten dan binnen. Nou ja, de grijze Rixt stelde gezelschap wel op prijs, dus lag ze overdag bij me buiten en 's avonds in de huiskamer, op de Martin-Visserbank.

Pas op de laatste dag kwam ik er achter dat ze dat waarschijnlijk normaal niet mag. Ze laat een warboel van katteharen op de zwarte bekleding achter. Het kost je met de kale stofzuigerbuis zeker een half uur grondig schuieren, voor het weg is. Sommige haren moet je met je vingers uit de bekleding plukken.