vrijdag 13 maart 2015

Wat is er van de familie Brady geworden?


Het komt door Alice Cooper, van wie School's Out klonk in het cafe waar ik een biertje dronk. Hoe zou het met Alice Cooper gaan, dacht ik en zocht het op. Daar las ik dat in de tijd dat hij die naam verzon, er in de VS een soap op tv was met een huishoudster die toevallig ook Alice Cooper heette.

De huishoudster in The Brady Bunch - heette die ook niet zo?

The Brady Bunch was een heel brave tv-serie die hier in rond 1970 werd uitgezonden, over een weduwnaar met drie zoons en een gescheiden moeder (of was zij ook weduwe?) met drie dochters. Een blended family vol probleempjes en aan het eind van elke aflevering een wijze les. Af en toe zong het hele gezin, er waren ook platen van.

De huishoudster heette inderdaad Alice, maar: Alice Nelson. Ze werd gespeeld door Ann B. Davis, een kerngezonde dame die vorig jaar in Texas overleed na een val in de badkamer.

En de rest van die familie?

Dat is best verrassend. De vader, een architect, werd gespeeld door Robert Reed. Die was homo, maar dat hield hij geheim omdat hij anders als acteur niet meer aan de bak zou komen. Pas bij zijn dood in 1992 kwam het aan het licht, al zeiden zijn medespelers dat ze het wel hadden geweten.

Florence Henderson, die de moeder speelde, is nog steeds actief. Ze heeft een kookprogramma op tv.

Oudste zoon Greg werd gespeeld door Barry Williams, die tegenwoordig zingt en vertelt over de tijd dat hij in deze serie speelde. Zijn variatie op Eminem-rapnummer The Real Slim Shady, The Real Greg Brady, moet je zien om het te geloven.

Dan heb je Christopher Knight, Peter Brady, die een softwarebedrijf had, nu weer acteert en net gescheiden is van een 26 jaar jonger fotomodel.

De jongste Brady was Bobby, zo'n klein wijsneusje, gespeeld door Mike Lookinland. Die woont in Salt Lake City en heeft een bedrijf in sierbeton.

Oudste zus Marcia was Maureen McCormick, die in haar autobiografie zou vertellen dat ze na de serie ontzettend aan de drugs geraakt is en twee abortussen onderging. Daardoor liep ze rollen mis in Midnight Express en Raiders of the Lost Ark. Pas na sessies met dezelfde psychiater die ook Beach Boy Brian Wilson behandelde kwam ze tot rust.

Zus twee, Jan, werd gespeeld door Eve Plumb, die nooit op komt dagen bij televisieherenigingen van de 'familie'. Ze schildert.

Van Susan Olsen, die het jongste zusje Cindy speelde, werd verteld dat ze in de porno terecht is gekomen. Voor dit stukje zou het mooi zijn, maar het is niet waar. Wel zet ze zich in voor dakloze poezen.

Thank you, Alice Cooper.