woensdag 24 augustus 2011

Its origin and purpose still a total mysteryFilmliefhebbers wisten direct al, maar bij Samsung en Apple zijn ze er nu pas achter: in de film '2001 - A Space Odyssey' van Stanley Kubrick komen al iPads voor. Astronauten Dave Bowman en Frank Poole, aan boord van het ruimteschip Discovery, lezen tijdens het diner (raar gepureerd voedsel, overigens) op platte beeldschermen.

Apple en Samsung klagen elkaar zo'n beetje wereldwijd aan wegens schending van allerlei patenten rond zulke tablets. Als ze wat vaker naar de bioscoop waren gegaan hadden ze zich die moeite kunnen besparen.

NaschriftIemend maakte me op deze foto attent. Hier staan bemanningsleden James T Kirk en Leonard 'Bones' McCoy uit Star Trek (uitgezonden van 1966 tot 1969) met een apparaat dat PADD genoemd werd. Personal Access Display Device, luitenant Uhura had er ook een.

Het was een futuristisch notitieblok, waar je met een stift op krabbelde en er zaten verlichte knopjes aan. Die zaten trouwens overal in het ruimteschip Enterprise.