dinsdag 8 mei 2007

Rick zonder Sacha



Rick Nieman, de anchorman van RTL Nieuws, was vanavond in de Bres omdat hij een boek heeft geschreven vanachter de schermen van het programma.

Hij heeft in de VS gestudeerd, is veel op tv, heeft Laura Bush en Condoleezza Rice geinterviewd en weet vermoedelijk hoe je haar voornaam uitspreekt. En nu ook nog eens een boek. Al met al geen kleine jongen, al zijn Bekende Nederlanders in het echt altijd kleiner dan op tv.

Maar ondanks zijn verdiensten wilden alle bezoekers als eerste weten, waarom zijn vrouw niet was meegekomen. Dat is Sacha de Boer van het NOS Journaal. Ze had thuis de computer laten crashen of zoiets.

Nieman maakte dat goed door haar nu en dan ter sprake te brengen, als hij vertelde hoe het toegaat in een huishouding van twee concurrerende anchorpersons. Ze houden hun primeurs voor elkaar geheim, al loert hij wel eens naar haar post als ze die op de keukentafel laat slingeren.

Het leidde tot de raarste vraag van de avond, die ik van schrik niet eens letterlijk heb onthouden, maar die iets was als ,,Wat heeft Sacha de Boer in hemelsnaam in jou gezien?''

Het was waarschijnlijk niet onvriendelijk bedoeld en Nieman ging er serieus op in, althans, hij vertelde hoe hun relatie was ontstaan toen ze allebei bij hetzelfde programma werkten, Veronica Nieuwslijn.

Daarna verklapte de vragensteller, dat hij Sacha op Oerol eens hetzelfde had gevraagd. Zij had enkel geantwoord: ,,Dat gaat je geen fuck aan.''

(Aart Nieuwland maakte de foto, juist op het moment dat ik een belangwekkende vraag stel)