maandag 15 mei 2006

Jongensbendes
De jongen van V & D heeft niet meer gebeld, maar zaterdag stond een van zijn collega's bij de winkeluitgang aan het Zaailand T-shirts te verkopen met een (Z) erop, voor 2,95.

,,We hebben alleen XL en XXL'', zei hij.

Komt dat omdat ze in Leeuwarden graag in een maatje te groot lopen, wilde ik weten, maar die flauwe grap ging hij niet in mee.

Hij wist ook niet wie er achter deze actie zit, zei hij. Ik opperde dat het misschien Erik Bos is, de directeur van deze V & D, die voor de plannen is. Er is een website bij dit gedoe, gemaakt door een Leeuwarder reclamebureau dat ook wel in het complot zal zitten.

Ondertussen schuifelde Piet van der Wal langs, van de plaatselijke Groen Links. Hij is tegen de bouw van nieuwe winkels op het plein, en was bezig kleine foldertjes met elastiekjes eraan aan fietssturen te hangen.

Ik werd helemaal opgetogen van al die rakkers op leeftijd die als jongensbendes aan het actievoeren zijn en kocht ook zo'n shirt voor Piet. Tom Sandijck kwam ook voorbij: hij kocht twee van die shirts. Hij is dan ook historicus. (De foto is met mijn telefoon gemaakt, Tom links, Piet rechts).

Aan de andere kant van V & D stond een kraampje van de Socialistische Partij, die heel erg tegen is.

,,Hebben jullie ook T-shirts'', vroeg ik, en hield trots mijn shirt met (Z) omhoog. Ze hadden alleen zwarte posters met Nee erop. En ze vonden het geloof ik ook niet een leuk idee.