zondag 21 december 2014

Kapitein Haak en de wegenwirwarVrijdag vertelde ik in mijn column in de Leeuwarder Courant dat wij - chauffeur A en ik - de allereerste spookrijders zijn geweest op de haak om Leeuwarden, die donderdagmiddag is geopend. Dit filmpje bewijst het.

We konden de boerderij waar de opening begon niet vinden. Dat wil zeggen: we vonden hem wel, maar bereikten hem niet. Wat we ook deden, we bleven er maar wat omheen cirkelen. ,,De Haak is kut", had collega S. aan het begin van de week al gezegd. ,,Het is een en al rotondes en stoplichten."

Rotondes en stoplichten, dat viel ons nog wel mee, maar de weg vinden, dat was een andere zaak. Na een uitleg van wel drie, vier minuten van twee mannen uit de W├ólden die nog op de weg bezig waren reden we dus zelfs tegen het verkeer in, dat je op dit filmpje al in de verte aan ziet komen.

De Traffic Manager - een man met een grijze snor en een zachte G - was boos. Zeker toen chauffeur A zei dat collega's van hem verderop ons juist deze kant op hadden gestuurd. Dat was niet helemaal waar, de uitleg was zo ingewikkeld geweest dat hij daar niet uitkwam en maar op goed geluk iets had gedaan.

De muziek is van Dream Theater, A Dramatic Turn of Events. Hoe zoek je het zo uit.